Hopp til hovedinnholdet

Hvis jeg bytter folkehøyskole må jeg da betale skolen jeg går på i 3 månader

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg går på folkehøgskole, men jeg ville gjerne byttet til en annen folkehøgskole. Men hvis jeg bytter må jeg da betale skolen jeg går på i 3 månader etterpå som hvis jeg hadde sluttet. For det har jeg virkelig ikke råd til, jeg har jo egentlig ikke råd til å gå på skolen en gang, jeg får jo 1,500 for lite for å dekke skolen og hvordan er det å begynne på den nye i forhold til penger. For når jeg startet på skolen her måtte jeg betale 20,000 kr før jeg komm hit, blir det slik om jeg bytter. Jeg er nesten avhengig å få byttet, poenget i folkehøgskolen var jo å trives, og jeg må bytte for at jeg skal fortsatt få noe ut av dette friåret.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er kjedelig å føle at du har tatt et valg som ikke er så lett å gjennomføre.

Du skriver at du må betale 3 mnd etter evt oppsigelse, og dette sto nok i kontrakten eller avtalen du / dere aksepterte da du tok plassen.

Er det ingen mulighet for deg å finne en måte å fullføre året på folkehøyskolen? Om du ikke allerede har gjort det, vil jeg anbefale deg å snakke med noen på skolen du har tillit til og forklare situasjonen, kanskje dere kan finne ut av hvorfor du ønsker å slutte og kanskje dere klarer å finne en forandring som gjør at oppholdet blir en fin opplevelse for deg?

Om dette ikke lar seg gjøre, vil jeg likevel anbefale deg å snakke med skolen om betalingen og hva som eventuelt gjenstår av penger du skylder folkehøyskolen om du velger å sluttet - opp mot hva du har betalt i depositum.

 

Vi håper du finner en løsning. 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Jenter står og tenker (colourbox.com)

Her er en huskeliste over hva du må ordne dersom du vil ta et friår før, eller i løpet av, videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning