Hopp til hovedinnholdet

Hvilket lærested står på vitnemålet mitt hvis jeg har fullført studier ved to forskjellige læresteder?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, går i dag første året økonomi og administrasjon på Høgskolen i Østfold, har vurdert å sjekke ut muligheten for å bytte skole de to siste neste årene om det finnes noen mulighet, skal ta kontakt med en annen skole på et senere tidspunkt. Om dette eventuelt går i orden hva vil det da stå på vitnemålet? Vil det stå at jeg har gått på to skoler eller vil det stå at jeg tok bachelor hos den siste skolen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanligvis lærestedet der du har fullført flest studiepoeng i bachelorgraden din som utsteder den endelige dokumentasjonen for utdanningen. På bachelordiplomet ditt er det altså lærestedet som utsteder dokumentasjonen som står oppført som skole.

Hvis du får til et skolebytte, innebærer nok dette at du også ber det nye lærestedet ditt om å vurdere innpass av studiepoeng du har med deg fra før. Søknad om innpass er det som skal til for at studiepoengene fra det første lærestedet skal kunne telles med i graden din ved det nye lærestedet. Om du får alt med i graden din, eller om det er andre fagkrav i det nye studieprogrammet som gjør at du ikke får innpass av alt, er opp til det nye lærestedet ditt å vurdere.

Du kan også spørre det nye lærestedet om hvordan det vil se ut i bachelordokumentasjonen for de studiepoengene du har med deg fra det forrige lærestedet ditt.

Hvis du får beskjed om at du ikke kan søke gjennom et lokalt opptak ved det nye lærestedet du er interessert i, men må søke opptak gjennom Samordna opptak, må du vente til nettsøknaden vår åpner 1. februar før du får registrert søknaden din for studier med oppstart høsten 2016.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning