Hopp til hovedinnholdet

Karakterkrav i matematikk og norsk for opptak til lærerutdanning.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Eg tenker å begynna på lærerhøgskulen 1-7 trinn høsten 2016. Eg er klar over snittet på skulen, men er usikker på karaktersnittet. Rådgjevaren min finn ikkje ut av det. Det står på nettet at karakterkravet vil øka til 4 i matte og i norsk etter kvart. Vil det sei at eg må ha fire i snitt i norsk når eg byrjar, eller er e bra nok? Om dikka ikkje veit det, er det nokon eg kan kontakta for å finna det ut? På forhand, tusen takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Karakterkravet i norsk er 3 for opptak til lærerutdanningen. Dette er altså gjennomsnittskarakteren din i alle norskkarakterene på vitnemålet ditt. Dette karakterkravet endres ikke for opptaket i 2016.

Karakterkravet i matematikk for opptak til lærerutdanningen økes fra 3 til 4 fra og med 2016. Nettsiden med informasjon om endringen finner du her.

Les gjerne nettsiden sammen med rådgiveren din, sånn at dere samtidig kan snakke om hva dette betyr for deg og dine forventede karakterer i året som kommer.

Du kan kikke på tidligere års poenggrenser for opptak til lærerutdanningen ved forskjellige læresteder.

Sett deg også inn i regnestykket for utregning av konkurransepoengsummen din.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning