Hopp til hovedinnholdet

 Kan jeg ta en bachelor på ett år?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet at en bachelorgrad vanligvis tar tre år. Men jeg har hørt og lest om mennesker som har tatt to bachelorgrader samtidig på tre år, eller tatt en bachelor på 1 år. Jeg innser at dette er av typen "superstudenter" som ikke går gjennom dørene ofte, og jeg har hørt at flere som prøver på dette ender opp med å henge bak de fleste fordi de rett og slett ikke greier det. Men om jeg det skulle vært mulig å ta en bachelor på ett år, hvordan skulle jeg gjøre det? Hvordan går jeg ut av det vanlige tre-års-systemet og gjør dette? Og det med to bachelorgrader samtidig over den vanlige tre-års perioden, er dette mulig? Hvordan, hva må jeg evt. gjøre for å få til et slikt opplegg? Er det mulig å gjøre dette i utlandet, ta studiene så fort eller ta flere samtidig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

det skal i noen tilfeller være mulig å ta en bachelor på ett år, men ikke alltid. Enkelte fag i bacheloren har som opptakskrav at du allerede har fullført tidligere fag i bacheloren. Da kan det altså bli vanskelig å gjøre det på ett år.

Jeg vil anbefale deg å kontakte studieveilederen/fagkontakten for bacheloren på universitetet eller høgskolen du er interessert i. Spør om mulighetene for å tå en eller flere bachelorgrader på kort tid, så får du et konkret svar.

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning