Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker studere ved sjøkrigsskolen på linjen nautikk, men da jeg var inne på sesjon til førstegangstjeneste fikk jeg 4 på teoritesten og det står at man må ha 5 på den

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ønsker studere ved sjøkrigsskolen på linjen nautikk, har alle fagene/realfagene som trengs, men da jeg var inne på sesjon til førstegangstjeneste fikk jeg 4 på teoritesten, det står på sjøkrigsskolen at et av kravene står det at man må ha 5 på den , er det den teoritesten de mener? er det ingen mulighet for å søke inn på denne linjen da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, det er den teoritesten du må ha 5 på. Det er ingenting som kan hindre deg i å søke, men du må være forberedt på å få avslag. Det er dessverre ikke mulig å ta den teoritesten på nytt.

Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Hvem blir valgt ut til Forsvaret?

Forsvaret Hvem blir valgt ut?

For å bli valgt ut til førstegangstjeneste i Forsvaret må du erklæres tjenestedyktig. At du har god helse er også et viktig kriterium for at du skal bli valgt ut til militærtjeneste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning