Hopp til hovedinnholdet

Videreutdanning som politi og jobbmuligheter i utlandet

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg veier sterkt over å søke utdanning ved politihøgskolen til våren, men har et par spørsmål som jeg ikke har klart å finne svar på. - Hvordan er utsiktene rundt å flytte til utlandet hvis man utdanner seg som politi i Norge? Er det slik at utdanningen din kun gir deg kompetanse til å arbeide i Norge. Skjønner at det gir mening for operativt politi, men hvis man velger å ta en etterutdanning innen f.eks etterforskning eller etteretning, vil dette gi deg muligheten til å arbeide innen det samme fagefeltet i andre land? - Litt fortsettelse fra det forrige spørsmålet, men i hvor stor grad har man muligheten til å velge etterutdanning i politiet? Sånn som jeg skjønner det, blir de som har forskjellige fag/tidligere utdannelser som er relevant for etterutdanningen man søker på prioritert. Ser at forskjellige programerings/data-ingeniør studier vil hjelpe deg å komme et steg foran de andre for å bli valgt opp til en videreutdanning innen etteretning. Er dette riktig? Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du tenker å bli politi!

Alt av informasjon om politiutdanningen finner du på phs.no, så jeg anbefaler deg å ta en titt på disse sidene.

Det er veldig mange muligheter for etterutdanning og videreutdanning som politi. Hvilke opptakskrav som gjelder for de ulike utdanningsprogrammene finner du på siden jeg har linket til. Det er også oppgitt en kontaktperson som du kan ringe eller sende e-post hvis du ikke finner svar på det du lurer på.

Det kan være litt forskjellige regler i ulike land for om du kan få jobb som politi med norsk utdannelse. Det kan være litt enklere å finne ut av hvis du vet hvilke land du kan tenke deg å jobbe i.

Det er dessverre ikke så lett å få jobb innen politiet i andre land dersom man ikke er fra det landet selv. Politiyrket er veldig spesialisert og også ganske forskjellig fra land til land. Eksempelvis så er lover og regler som gjelder i Norge og USA veldig forskjellige, rettsystemet er forskjellig osv. Dermed så er utdanningen også veldig rettet mot det landet man skal jobbe i etterpå.

Man må også være norsk statsborger for å utdanne seg til å bli politi i Norge. I andre land er det også som regel slik at man må være statsborger i landet for å kunne søke politiutdanningen der. Om du ikke er statsborger i landet du vil jobbe, kan det altså bli vanskelig å kvalifisere til jobber i politiet der. 

Ta eventuelt kontakt med de ambassaden til de landene du vurderer, kanskje de vet om muligheter likevel. Dette er også spørsmål som studiekonsulenten ved politihøgskolen kanskje kan svare på.

Håper dette var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning