Hopp til hovedinnholdet

Hva jobber statsvitere som?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er over gjennomsnittet opptatt av politikk, og tenker å studere statsvitenskap ved NTNU når jeg er ferdig på VGs. Men jeg skjønner egentlig ikke hva jeg kan ende opp med å bli.. Jeg vil gjerne ha et spennende yrke som ikke er så vanlig å ha, er ikke så sikker på om jeg vil bli rådgiver i næringslivet, som mange statsvitere arbeidet som ifølge flere nettsteder. Hvis jeg skal jobbe i feks departement, trenger jeg å kunne noe ekstra? Så da er spørsmålet mitt, hvilke steder kan jeg arbeide om jeg blir statsviter, og hvilke tror du vil passe etter beskrivelsen min?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil bli statsviter, og så flott at du allerede har en plan!

Statsvitenskap er et spennende studie hvor du får en kompetanse som kan brukes i mange forskjellige yrker. Derfor er det litt vanskelig å svare på hva som er mulighetene dine. På utdanning.no kan du se en oversikt som viser at statsvitere jobber innen vidt forskjellige områder. Mange statsvitere jobber i departementer og andre offentlige instanser. Du kan for eksempel lese litt om de mange jobbmulighetene på sidene til Universitetet i Oslo.

Statsvitenskap er et sammensatt fag hvor du lærer mye forskjellig. Jeg er sikker på at du underveis i studiet finner litt mer ut av hva du vil jobbe som.

Håper dette svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning