Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte utdanningsprogram i vg2?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! jeg må snart velge linje på vgs, men har null anelse på hva jeg skal velge. Derfor lurer jeg på om det er muligheter for å ta 1 året med dans, også fortsette 2.året med vanlig studiespes på en annen skole. Går det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål!

Det er mange som synes det er vanskelig å velge videregående. Jeg vil anbefale deg å sette deg godt inn i alle de ulike utdanningsprogrammene. Kanskje er det et utdanningsprogram du ikke kjenner så godt til som virker spennende?

Hvis du velger musikk, dans og drama får du generell studiekompetanse, men hvis du egentlig ikke har lyst til å gå tre år med dans bør du heller velge et annet utdanningsprogram.

Det er mulig å bytte utdanningsprogram etter vg1, men det er ikke uten videre mulig å hoppe fra et utdanningsprogram til et annet. Hvis du vil bytte etter vg1 må du mest sannsynlig begynne på nytt i Vg1 fordi fag og timefordelingen er annerledes. Hvis skolen du søker tilbyr både musikk og studiespesialsiering kan det likevel være mulig at de vil tillate et slikt internt bytte, så sant det er ledig plass. Du må i såfall regne med å måtte ta opp de fagene du mangler fra vg1 som privatist på egen hånd, og du kan ikke vite på forhånd om det kommer til å bli plass eller ikke.

Hvis du er usikker på hva du bør velge bør du snakke med rådgiver på skolen din. Du kan også snakke emd en rådgiver på skolen du har lyst til å søke for å undersøke mulighetene dine. Kanskje du kan ta studiespesialsiering med dans som valgfag?

Håper svaret var til hjelp! Lykke til! 

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning