Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli barsel- og barnepleier?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går 2 året på media, og skal gå påbygg neste år, så jeg får generell studiekompetanse. Jeg har funnet ut at jeg ønsker å bli barsel - og barnepleier. Når jeg ser på opptakskrav står det: Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/ vitnemål fra relevant yrkesutdanning fra videregående skole. Det kan gjøres opptak på grunnlag av realkompetansevurdering. Hva gjøre jeg når jeg ikke har dette? Er det noe jeg kan gå ette videregående for å få dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har rett i at utdanning på fagskole bygger videre på yrkesutdanninger på vgs. De er de som har en yrkesutdanning fra Helse- og oppvekstfag er kvalifisert for å søke på barsel- og barnepleie på fagskole. Realkompetansevurdering i denne sammenhengen betyr at man kan være kvalifisert utdannineng hvis man har jobbet i helsevesenet i et visst antall år, selv om man ikke har helsefaglig yrkesutdanning.

Du planlegger et løp på videregående skole som fører til generell studiekompetanse, det kvalifiserer for å søke utdanning på høgskole/universitet. Du kan f.eks. søke på en treårig bachelorutdanning for å bli sykepleier, og deretter spesialisere deg. Det er flere spesialiseringer som vil kvalifisere for å jobbe med barsel og/eller nyfødte. Les mer ved å følge linken over.

Håper det var oppklarende.
Lykke til med videre research og med valgene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning