Hopp til hovedinnholdet

Hvordan ta opp eksamen i norsk muntlig?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg søkte lærerutdanning, men kom ikke inn. Jeg gjor det veldig dårlig på en eksamen i norsk muntlig på påbygg til generell studiekompetanse der jeg fikk 2. Jeg kommer ikke inn på lærer høgskolen om jeg ikke har 3 eller mer i karakter. Så mitt spørsmål er : Hvordan får jeg tatt opp igjen den eksamenen? Hvordan gjør jeg det? Hvem kontakter jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

hvis du vil ta på opp en eksamen er det enklest å gjøre det som privatist. Det innebærer at du melder deg opp på Privatistweb.no og må lese deg opp i faget på egen hånd. Du avslutter halvåret med en eksamen, og det er alt. Det koster 2 000 kr å ta et fag på nytt. 

Du kan melde deg opp to ganger i året: mellom 15. januar og 1. februar hvis du vil ta eksamen litt før sommeren og mellom 25. august og 15. september hvis du vil ta eksamen litt før jul.

Dette betyr at du har mulighet til å melde deg opp til eksamen nå. Du kan også søke lærerutdanning igjen denne våren, selv om du har privatisteksamen etter søknadsfristen. Du kan nemlig ettersende eksamensresultatene dine når du har fått dem. Slik kan du prøve å starte på utdanningen allerede denne høsten om du ønsker. 

Et annet alternativ er også å ta faget gjennom en privatskole, for eksempel Akademiet, Sonans, Folkeuniversitetet, Bjørknes eller NKI Nettstudier. Da får du hjelp fra en fagperson, men det koster litt. Hvis du vil gjøre det dette halvåret, bør du også kontakte skolene veldig snart, siden det snart er frist for å melde seg opp.

OBS! Fra denne høsten er det også et krav om 4 i matematikk. Les opptakskravene til å bli lærer her

Håper svaret var til hjelp! Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole