Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta realfag på Helse- og oppvekstfag?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ønsker å bli dyrlege, men nå går jeg helse og sosial VG1. Det jeg vet er at får å bli dyrlege må du ha generell studiekompetanse og fordypning i realfag (matte og kjemi). Spørsmålet mitt er om det er mulig for meg å ta fordypning i det, uten at jeg går studiespesialiserende? Jeg har tenkt å gå påbygg, får man det der?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du gjør research på utdanning!

Opptakskravet for å søke på veterinærutdanning er generell studiekompetanse med realfagene R1 (eller S1+S2) og KJE1+KJE2. Disse fagene tilbys på Studiespesialisering med realfag. Veterinærstudiet er veldig populært, så for å bli veterinær krever det at du får toppkarakterer (snitt mellom 5 og 6) i avgangsfag alle årene på vgs.

Du vil ikke få alle realfagene på vg3 Påbygging, du kan maksimalt velge ett av dem, hvis skolen tilbyr realfag. Du må enten ta dem på egenhånd privatist underveis, gjøre et omvalg til Studiespesialisering, eller ta fagene etter at du er ferdig med vgs.

Det er mange som drømmer om å bli veterinær, men som ikke klarer å oppnå de høye karakterkravene. Det kan derfor være lurt å tenke over om det finnes flere yrker som kan passe for deg, bruk gjerne jobbkompasset for å få noen ideer.

Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning