Hopp til hovedinnholdet

Han ønsker en jobb innen elektro

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, har tenkt å bli en slags elektro mekaniker. drive å programmerer og lage kommandoer til f.eks en robot og data. altså utvikle teknologi som har med data å gjøre. hva kalles slikt? hva slags utdanning må man ha når man begynner på videregående? hva er de beste videregående skolene for denne utdanningen? (hvis dere kan nevne noen skoler, hadde det vært fint.) PS hvordan få høyere snitt. har mange femmere men ingen sekser + norsk er jeg ikke god på har bare treere (ikke fra Norge) .Jeg pleier å slurve masse med når jeg har prøver. mister unødvendige poeng, og det trekker min karakter. jeg pleier å øve 1-2 uker før prøven så jeg er helt klar. men jeg feiler. hvordan kan jeg bli kvitt det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til ung.no. 

Så flott at du får så gode karakterer på skolen! Det er jo kjempebra! Også er det sånn at man kan ikke være god i alt. Dersom du ønsker å forbedre snittet ditt, så tenker jeg at mye kanskje kan være gjort om du endrer på de tingene du nevner her selv, at du slurver på prøver for eksempel. Også kan det kanskje være bra for deg å få litt hjelp til å forsøke å se hvor mye du faktisk får til og fokusere på det du gjør bra heller enn å fokusere på de tingene du ikke får til like godt. Det kan også være en ide å snakke med lærerne dine, eller evt. rådgiver på skolen din ifht. å få tips på studieteknikk. Det kommer godt med også senere.

Så sier du at du vil lære deg noe om elektronikk, kanskje elektromekanikker. Så gøy! Og så relevant! Det er nok et smart valg ifht. fremtiden. Igjen er dette en jobb for rådgiver på skolen din å ta tak i slik at du får søkt deg inn på den skolen som kan passe best. Det er vanskelig å komme med konkrete forslag og navn på skoler her da jeg ikke vet hvor i landet du bor, men rådgiver på skolen vet hvor det lønner seg for deg å søke. Kan hende er det lurt for deg å søke en elektrofag linje som er yrkesfaglig, eller kanskje er det lurt å gå studiespesialisering da det kan være at du har behov for visse fag for å komme inn på videre studier. Rådgiveren på skolen din vet hva som lønner seg å gjøre for deg der du bor. 

Lykke til!!

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Skolevalg – hvem, hvor, når og hvorfor?

Partilister til valg (Foto: Tore Fjeld)

Skolevalg er et prøvevalg som avholdes i forkant av stortings- og lokalvalg. De har som mål å vekke politisk interesse og lære unge om den demokratiske prosessen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning