Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om opptakskrav til Politihøgskolen.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg ønsker å søke politihøgskolen (oslo), jeg har 5.2 i snitt, vært toppidrettsutøver i 5 år, fullført førstegangstjenesten i militærpolitiet (har selvinnsikt nok til å forstå at du ikke vet alt som MP) og er genuint interessert i å søke phs Oslo. Jeg har dysleksi får 4 i muntlig, 3 standpunkt, og 2 på eksamen. Dette er ikke bare en, jeg har prøvd 3 ganger, og fått 2 alle gangene. Har fått tilrettelagt opplæring siden ungdomskolen ( ikke at den var verdt noe) hvor de tok hensyn til dysleksien. Dette hjelper jo ingenting når du leverer eksamen og sensor ikke tar hensyn til dette! What to do? Begynner å bli lei/sliten av dette faget som handler om å skrive stiler, ikke rapporter og lignende som de skriver i politiet. Hvor er den logiske sammenhengen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Et av kravene for å komme inn på Politihøgskolen er at søkere må ha karakteren 3 i norsk hovedmål (gjennomsnitt av standpunkt og eksamen).

Du kan ta kontakt med opptakskontoret ved Politihøgskolen for å høre om det er noen mulighet for deg å komme inn uten at du fyller dette kravet. E-postadressen er opptak@phs.no.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning