Hopp til hovedinnholdet

Kan min mamma få hjelp til omskolering fra NAV?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg skriver dette på vegne av mamma som mistrives veldig i sin jobb pga. det sosiale. Arbeidsmiljøet blir aldri forbedret, og da det heller ikke er mulig for henne å bytte til en annen avdeling hvor hun hadde hatt det bedre, har hun veldig lyst å bytte jobb. Vi har pratet litt om det og hun kunne egentlig tenkt seg å videreutdanne seg eller omskolere seg (vet ikke hva det kalles i denne situasjonen) til å bli advokat. Men hun har ikke tro på at det kommer til å gå, da det stopper opp når det gjelder økonomien. Hun blir 48 i år, har grunnskole og vgs handel- og kontor og har godkjent ansiennitet fra 1986. Siden 1996 har hun vært saksbehandler i domstolen, trappet ned til 70% stilling i 2007 grunnet sykdom. Pappa døde for nesten 8 år siden og hun er alene, så dersom hun skulle tatt videre utdanning, hadde hun ikke hatt noen inntekt i mellomtiden, noe som åpenbart ikke går. Hvilke muligheter finnes det for henne så hun kan få sjansen til å komme seg videre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Jeg forstår at din mor er i en vanskelig situasjon i forhold til det du beskriver.  De problemene hun har på jobb, har hun tatt opp dette med sin fagforening, tillitsvalgt eller HMS-ansvarlig på jobben?  (HMS = helse, miljø og sikkerhet).  Disse skal jo hjelpe til med spørsmål ang arbeidsmiljøet på jobben.

Hun bør også vurdere om skal kontakte Arbeidstilsynet.  De kan mer om regelverk rundt arbeidsmiljø og dine rettigheter.

Når det gjelder omskolering til et annet yrke, står hun jo helt fritt til å gjøre dette.  Hvis hun trenger noe økonomisk støtte til dette ifht kurs eller annen utdanning, må hun ta kontakt med sitt lokale NAV-kontor.  De vil kunne avgjøre om hun kan ha krav på noe økonomisk støtte til dette.

Håper dette hjalp deg litt på vei og ønsker deg en fin dag videre.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning