Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli dyrepasser. Hva bør jeg velge på videregående?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går siste halvåret I 9'ende of som de fleste har jeg begynt å tenke på hva jeg vil gjøre etter ungdomskolen og vgs. I Norge er det mange som ønsker å bli dyrepaser, heh jeg er en av dem. Dessverre så er det så mange at det er jo nesten ikke noen jobbplasser I pakene/akvariene. Dermed tenkte jeg at Norge er ikke det eneste landet som har dyreparker osv.. jeg vil gå ivertfall 1 året her I Norge, men hvilken linje børr jeg gå? Og er det mulighet for jobb I f. Eks Los Angeles ? Eller USA kanskje Australia? Jeg vil jobbe med eksotiske dyr I eksotiske land.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil bli dyrepasser og jobbe med eksotiske dyr!

For å bli dyrepasser kreves normalt ikke noen bestemt utdannelse, men mange dyreparker ønsker gjerne ansatte som har utdanning som har med dyr og natur å gjøre, for eksempel agronomi eller biologi. Les mer om hva slags utdanning du trenger ved å klikke deg inn på utdanning.no og søke opp dyrepasser.

Du kan også ta utdanning som dyrepleier i Norge, eller dyrepasserutdanning som fins i Sverige eller Danmark. Med en utdanning som dyrepleier (som i Norge bare kan tas ved universitetet som ligger i Ås) kvalifiserer du for å kunne arbeide på dyreklinikker også. Det kan være fint å ha en utdanning som gir flere jobbmuligheter, for arbeid som dyrepasser i dyreparker er populære jobber og derfor er det ikke så ofte ledige stillinger der.

Men hva skal du da gå på videregående? Jo, det er nemlig slik at du trenger generell studiekompetanse for å søke deg inn på høyere utdannelse.Dette betyr at du kan velge hvilket utdanningsprogram du vil, så lenge du oppnår generell studiekompetanse. I tillegg krever en del biologistudier at du har ekstra realfag. På studiespesialisering er du garantert å få realfagene du trenger, men det kan også være mulig å ta hvis realfagene hvis du vil gå noe annet og gjør avtaler med skolen.

Et alternativ er også å velge Naturbruk på videregående. Les mer om dette yrkesfaglige utdanningsprogrammet på vilbli.no.

På utdanning.no kan du søke på dyr for å finne inspirasjon til andre yrker og utdanninger med dyr.

Det er ikke så lett å vite hva jobbmulighetene i USA og Australia er, men alt er mulig! Hvis du har lyst til å jobbe som dyrepasser i et eksotisk land og jobbe med eksotiske dyr er det sikkert mulig å få til!

Håper dette svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning