Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange eksamener skal jeg opp i?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvor mange eksamener kan eg komme opp i på vg3 studiespesialisering? Da kjem eg til å ha: norsk, religion, gym, historie, politikk og menneskerettar, juss 2 og entreprenørskap 1 Og er det nokon større sjans for at eg kjem opp i eit fag enn eit Anna eit? Pluss eg har dysleksi.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

På vg3 på alle studieforberedende utdanningsprogram skal alle elever opp til obligatorisk skriftlig eksamen i norsk hovedmål.

I tillegg til obligatorisk eksamen i norsk hovedmål skal elevene på vg3 Studiespesialisering trekkes ut til skriftlig eksamen i to fag, og trekkes ut til én muntlig, praktisk eller muntlig-praktisk eksamen. Det er læreplanen i det enkelte fag som angir eksamensformen. Det betyr at du totalt skal opp til fire eksamener.

I enkelte programområder er det mulig å velge en fordypning som gjør det umulig å tilfredsstille kravet til antall skriftlige eksamener. I disse tilfellene kan skriftlige eksamener erstattes med muntlige eller muntlig-praktiske eksamener. Det er læreplanen i det enkelte fag som angir eksamensformen.

Norsk sidemål er en skriftlig trekkeksamen. Elever med fritak for vurdering i norsk sidemål skal trekkes ut i andre fag. Du får ikke fritak for noen eksamener selv om du har dysleksi, men du har krav tilrettelegging. Du kan lese mer om det i artikkelen nedenfor.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

jente skriver (colourbox.com)

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

Les mer

Tilrettelegging på høyskoler og universitet

tastatur rullestol (colourbox.com)

Trenger du ekstra tid på eksamen, hjelpemidler for å få med deg pensum, eller må inngangspartiet til forelesningssalen legges til rette for at du skal komme inn? Her finner du reglene som omhandler studenters rett til tilrettelegging ved høyskoler og universitet.

Les mer

Har du dysleksi? Du har rettigheter!

scrabble (colourbox.com)

Her finner du litt informasjon om rettigheter i skolesammenheng for deg som har dysleksi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning