Hopp til hovedinnholdet

Helsesekretærutdanning

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en spørsmål anngående yrkesvalg + studieveien jeg må ta. Jeg er 21 år, og har gått vanlig allmenn på videregåendeskole. Jeg har derfor studiekompetanse. Har hatt friår nå i 3 år, har jobbet og reist litt. Nå har jeg egentlig fått innteresse får helsesekretær og lurer derfor på hvordan jeg skal gå videre med eventuelle studier. Som sagt har jeg studiekompetanse, men veit ikke hvordan jeg skal gå videre uten å gå videregående skole fra nytt. Har hørt endel om privat fagskoler osv. men skulle gjerne ønsket og vite hvordan jeg skal gå videre eller hvem jeg må kontakte for å få hjelp:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Helsesekretærutdanning er utdanning på videregående skole og opptakskravet er grunnskolen (10. klasse). Du trenger altså ikke generell studiekompetanse for å søke helsesekretærutdanning. Du kan lese mer om utdanningen her: utdanning.no/yrker/beskrivelse/helsesekretaer

Du finner informasjon om hvordan du søker videregående utdanning på www.vigo.no.

Det finnes også private skoler som tilbyr slik utdanning, også som nettstudier.

Hvis du kommer inn på helssekretærutdanning, antar vi at du kan få fritak for deler av utdanningen (de allmenne fagene) på grunnlag av din tidligere videregående utdanning.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning