Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha ekstra realfag for å tannpleie? Hvordan er dette studiet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har går på studiespesialisering, og har tenkt til å bli en tannpleier etter videregående! Jeg har lest alt om tannpleier på utdanning.no osv.., og nå leter jeg bare kun diskusjon/forum der andre snakker, men finner ikke noe om det jeg lurer på. De eneste tingene som jeg ikke fant var hvilke fag som blir brukt i tannpleieutdanningen (er det kjemi? osv)? Jeg vil også vite om utdanningen er vanskelig/krevende/stressende under utdanningen. Og om studiene inneholder mye puggestoff eller bare kun å forstå stoffene. Er det stort pensum? Det hadde vært fint om noen kunne fortelle meg om dette, fordi jeg vurderer sterkt å ta denne utdanningen. I tillegg må vi velge programfag til VGS2, og hvis det er litt/mye kjemi i tannpleieutdanningen, så skal jeg velge kjemi. Fristen går om 2 uker, og jeg vil ikke velge feil, hvis du skjønner. :D Det er så kjekt å tenke på dette, fordi dette er kanskje drømmejobben min! :D Tusen takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så kult at du vil bli tannpleier! Dersom du søker opp tannpleier på utdanning.no så vil du få opp de ulike stedene du kan studere det. Du vil også lese hvilke krav det er for søkerne. Finn lista her

Der vil du lese at det ikke er noen krav om å ha noe annet en vanlig generell studiekompetanse. Du trenger altså ikke kjemi eller andre realfag!

Dessverre så vet jeg veldig lite om selve utdanningen og hvordan den oppleves. Dette er nok noe som oppleves ganske individuelt. 

Tannpleierstudiet er en treårig bachelorgrad, og som med alle studier er det litt å lese - men dette er noe som en kommer inn i! I tillegg så er det jo mye mer spennende å lese og studere noe som du interesserer deg i. For noen kan det føles litt overveldende i starten, men med litt tid så er studieteknikk noe du vil komme inn i. 

I tillegg så vil du også møte andre som har samme utdanninginteresser som deg. Du vil få mulighet til å lese og jobbe i grupper med andre på studiet, og dette kan også være mer motiverende. 

Pensum kan du finne på utdanningsstedene sine sider for tannpleiestudiet og det kan variere. På Universitetet i Oslo sine nettsider kan du lese hvordan studiet er lagt opp her, og du vil også kunne klikke deg inn på pensum for hvert emne. 

Dersom du har flere spørsmål om tannpleiestduiet går det også an å ringe studiestedenes konsulenter direkte. På Universitetet i Oslo kan du nå konsulenten på 22852172.

Nå brukte jeg kun eksempler fra Universitetet i Oslo, men om du klikker deg inn på linken fra utdanning.no i starten av teksten vil du få informasjon om flere studiesteder :)

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning