Hopp til hovedinnholdet

Hva er verst?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. 1- Jeg skal ta snart kjemi 2 eksamen både muntlig og skriftlig. Jeg lurer på hva skjer hvis jeg stryke på muntlig? Må jeg ta igjen Skriftlig eksamen også eller er det bare muntlig jeg må ta igjen? 2- hva syns dere er vanskeligst? å ta muntlig eksamen i kjemi 2 eller skriftlig? siden jeg er veldig redd å ta muntlig. 3- Syns dere fysikk 2 er lettere enn kjemi 2, med tanke på at jeg har hatt S1 og S2 på vgs? siden hvis jeg ikke klare å bestå kjemi nå, da vet jeg ikke om jeg orker å ta det faget igjen. TUSEN TAKK!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har rett i at du må bestå både skriftlig og muntlig eksamen for å få godkjent Kjemi 2 som privatist, men du må ikke bestå dem samtidig.

Noen synes skriftlig eksamen er vanskeligst, mens andre mener det er muntlig. Det finnes ingen fasit på det, det vil være veldig individuelt. Det samme gjelder hvilket fag som er enklest/vanskeligst, så det kan vi heller ikke svare deg på.

Det eneste du kan gjøre er å forberede deg så godt du kan. Du finner alle læreplaner på utdanningsdirektoratet sin hjemmeside, udir.no. Der finner du også tidligere skriftlige eksamensoppgaver og sensorveiledninger. Muntlig eksamen er lokalgitt, så da er det lurt å kontakte privatistskolen direkte for å få mest mulig informasjon om hvordan eksamen gjennomføres og vurderes. Du finner også noen tips mot nervøsitet i artiklene nedenfor.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

Mange blir stressa av eksamen

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning