Hopp til hovedinnholdet

Arbeidsavklaringspenger og utdanning

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil gjerne jobbe med dyr. De fleste av lærerne mine sier at jeg helst bør jobbe med dyr også. Jeg er spesielt glad i hunder og hester. Jeg går siste året på videregående i år, men får ikke generell studiekompetanse siden jeg kuttet ut matte, engelsk og språk noen av årene. Jeg tror ikke jeg kommer til å orke å studere etter videregående uansett pga det store stresset jeg føler når jeg går på skolen. Dette har lærerne mine også sagt. Men grunnen til at jeg blir så lett sliten er pga at jeg har asparges syndrom. Pga dette blir jeg veldig ofte deprimert om vintrene, og kjenner meg ensom på internatrommet(selv om dette endrer seg med en gang jeg kommer hjem på ferier) Det at jeg har asparges syndrom gjør at jeg har rettigheter innenfor NAV. Lærerne mine sier at jeg har rett til å få jobben mer tilpasset mine behov pga dette. Men jeg er fortsatt ikke helt sikker på hvor langt disse rettighetene strekker seg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Det er en ytelse fra NAV som heter arbeidsavklaringspenger.  Denne kan også gis til studenter som på grunn av sykdom har avbrutt eller har tatt permisjon fra studiet.  Arbeidsavklaringspenger er også en ordning en kan ha i forhold til jobb også.

Det du må gjøre er følgende.

  • Sende inn en ordinær søknad på arbeidsavklaringspenger
  • Sende inn legeerklæring til NAV
  • Levere dokumentasjon på avbrutt studie eller permisjon fra studie
  • Levere bekreftelse fra Statens lånekasse om at det ikke foreligger rett på sykestipend

De to siste punktene gjelder særlig hvis du skal fortsette studiet.

Hvis du får registrert deg på nav.no og sendt inn en søknad på arbeidsavklaringspenger, vil ditt lokale NAV-kontor følge deg opp.

Har du ytterligere spørsmål kan du ringe vårt kontaktsenter på telefon 55 55 33 33, tastevalg 2 eller se mer informasjon på www.nav.no

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning