Hopp til hovedinnholdet

Er det grenser for hvor mange karakterer man kan ha på et vitnemål?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har et praktisk spørsmål vedrørende privatisteksamen. Jeg trenger å forbedre karakterer for å komme inn på det studiet jeg ønsker. I den forbindelser lurer jeg på om det er grenser for hvor mange karakterer man kan ha på et vitnemål. Om det med andre ord kan lønne seg å ta et fag jeg IKKE har hatt fra før. En annen sak jeg lurer på er om det går an å ta en eksamen som gjelder som "valgfritt" fag på vgs, og la denne karakteren "erstatte" det faget jeg opprinnelig valgte på videregående. På vgs hadde jeg valget mellom aktivitetslære og geofag. Jeg fikk 5 i aktivitetslære, og det er nærmest umulig for meg å ta den karakteren opp igjen. Jeg søker med ordniær kvote og har per i dag 62,5 poeng og mangler med andre ord 2 usle poeng for å komme inn. Dersom det er ubegrenset hvor mange fag man kan ha, og dersom det er mulig å erstatte aktivitetslæren med for eksempel geofag, så har jeg stor mulighet for å oppnå poenggrensen. Mvh

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

ja, det er begrenset hvor mange karakterer man kan ha på et vitnemål. Hvis du vil bytte ut noen fag med andre, må du kontakte vitnemålansvarlig på den videregående skolen du gikk for å høre om det går.

Samtidig er det mulig å ta enkelte realfag og språkfag utover vitnemålet. Disse gir ekstrapoeng når du søker, og er derfor litt annerledes. Geofag 1 og 2 er blant disse.

Er du interessert i dette, bør du også kontakte vitnemålsansvarlig eller rådgiver på skolen du gikk på for å få mer informasjon. Eventuelt kan du også kontakte opptaksavdelingen ved et lærested.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning