Hopp til hovedinnholdet

Hvilket utdanningsprogram kan jeg gå for å bli ingeniør?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har veldig lyst til å bli ingeniør, også lurte jeg på hva og hvilke linjer jeg kan gå. For eks. Jeg går Elektro etter det tar påbygning og fagbrevet innenfor elektro og så søker jeg ingeniør hva kan jeg gjøre? Jeg har lyst til å holde meg innenfor teknologi å holde på med fysisk arbeid ikke bare kontor jobb og rapporter! Og hva kan jeg gjøre innenfor teknologi, finne ut av nye løsninger gjøre ting bedre ??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil bli ingeniør!

Ingeniør er et viktig yrke med veldig mange muligheter! Det finnes flere ulike retninger innenfor ingeniør. På utdanning.no kan du klikke deg inn på de ulike retningene for å lese mer om dem.

Du skriver at du vil jobbe med teknologi og å lage nye løsninger. Som ingeniør kan du være med å løse tekniske utfordringer og utvikle produkter for fremtida.

 

Ingeniørutdanning er en bachelorgrad. For å komme inn på ingeniørutdanningene trenger du generell studiekompetanse med realfagskombinasjon. Hvilke realfag du trenger varierer litt fra studiested til studiested, men oftest trenger du Matematikk R1 og R2 og fysikk 1. Dette gjelder eksempelvis utdanning til å bli elektroingeniør.

 

Generell studiekompetanse får du på studieforberedende utdanningsprogram, eller ved å ta påbygging til generell studiekompetanse etter to år på yrkesfag eller etter fullført fagbrevet, slik du skriver. Pass på at du får tatt de realfagene du trenger.

Hvis du ikke får tatt disse realfagene på videregående kan det ordne seg likevel. Ved noen høgskoler og universiteter kan du ta et ettårig forkurs hvor du får tatt de realfagene du trenger. Noen høgskoler tilbyr sommerkurs og ekstrastudier inkludert i det første året.

Ved noen høgskoler kan du også komme inn på ingeniørstudiet gjennom y-veien hvis du har relevant fagbrev fra yrkesfag.

 

Du kan lese mer om hva elektroingeniører jobber med på utdanning.no.

 

Håper dette var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning