Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg bruke fagskolepoeng til?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hva er poenget med fagskolepoeng, og hva kan jeg bruke det til? Er det i heletatt noe poeng i å ha fagskolepoeng da man kommer inn på fagskolestudie uansett. Også forstått det slikt at man ikke får brukt fagskolepoeng til høyere utdanning. Hva er poenget? -Caspian

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har rett i at fagskolepoeng og høgskolepoeng ikke er det samme, og at fagskolepoeng ikke kan "oversettes" til høgskolepoeng i norsk sammenheng.

Enkelte fagskoler har et samarbeid med høgskoler i utlandet, hvor en to-årig fagskoleutdanning i Norge kan gi grunnlag for påbygging til en bachelorutdanning i utlandet.

Det betyr ikke at fagskolepoeng ikke har verdi. Fagskolepoeng sier noe om omfanget av fagskoleutdanningen din, og har betydning for arbeidsgiver. I noen bransjer er det stor etterspørsel etter kompetanse fra fagskole, ifølge både LO og NHO.

Lykke til med utdanningsvalget ditt!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer

Høgskole, universitet eller privatskole?

Jente på forelesning (www.colourbox.com)

Lurer du på hvilken skole som har akkurat den utdanningen du har lyst til å ta? Og hvordan undervisningen på de ulike skolene varierer? Da bør du fortsette å lese.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning