Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å ta en pause fra skolen og jobbe hjemme med organisert studie?

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17 som lurer på å organisert studiearbeid. Tar studiespesialisering VG1. Jeg synes det er vanskelig å følge med i timene, leksene og hva som skjer i undervisningen. Jeg føler meg sliten hele tiden, og føler at jeg trenger en pause fra skolen. Er det mulig å ta en pause fra skolen og jobbe hjemme med organisert studie? Takk i forkant på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål!

Det er viktig at du tar kontakt med skolen og forklarer situasjonen din. Du kan snakke med rådgiver, helsesøster, sosiallærer eller kontaktlæreren din. Sammen kan dere finne ut av en løsning som gjør at skolehverdagen din blir bedre for deg.

Skolen ønsker at du skal ha det bra og fullføre utdanningen din, og det er mye enklere om skolen faktisk får vite om hvordan du opplever situasjonen.

I følge Opplæringslova § 1.3, har alle elever rett til tilpasset opplæring ut i fra egne forutsetninger og evner. Får man ikke tilpasset opplæring, er det lett å miste motivasjonen. Derfor må du kreve at undervisningen er variert, interessant og gjør at akkurat DU lærer på skolen. Ingen elever er like, og det er vanskelig for lærerne å lage opplegg som er tilpasset alle. Imidlertid er det sånn at alle elever skal få være med på å planlegge, gjennomføre og evaluere sin egen opplæring

Håper dette var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett på tilpasset opplæring

Skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning