Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta privatisteksamen under videregående?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er snart ferdig med vg1 service og samferdsel og jeg har allerede bestemt meg for å ta påbygg. Er det da muligheter for at jeg i vg2 service og samderdsel kan ta noen av de vanskeligste fagene som privatist for å lette byrden i vg3 påbygg? Jeg tenker på matte og uansett om jeg er dårlig på det og stryker som privatist kan jeg da bare ta det på nytt i helt vanlig påbygg og være godt forberedt. Dette er siden i vg2 service så har man ikke matte. Når ville det nødvendigvis vært mulig og søkt på dette og er det mulig? Hvordan går jeg fram for å gjøre det? Hilsen vg1 service elev i Østfold.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

det er absolutt mulig å ta fag fra Påbygging før Påbygging. Du kan melde deg opp to ganger i året: mellom 25. august og 15. september om du vil ta eksamen i november-desember, og mellom 15. januar og 1. februar om du vil ta eksamen rundt mai.

Dette gjør du på Privatistweb.no. Det kan være lurt å få hjelp fra rådgiver med å gjøre dette, da nettsiden kan være litt vanskelig å orientere seg på. Plutselig melder man seg opp til feil eksamen, og det er jo ganske bortkasta penger.

Les mer om å være privatist her.

Hvis du ønsker å gjøre dette, burde du også si fra til rådgiver eller vitnemålsansvarlig på skolen, så de kan få fagene inn i vitnemålet ditt.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning