Hopp til hovedinnholdet

Skoleskyss i Akershus

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et kjapp spm ang. skoleskyss i Akershus. Om jeg velger skole i Akershus (hvor jeg bor), og jeg bor over 6km fra skolen for jeg da busskort fra skolen evt skoleskyss?? Har sett flere som blir hetet i «Skoleskyss» busser er dette noe av det samme eller er det noe de har betalt for? For om jeg skulle kjørt kollektivt fra hvor jeg bor og helt til skolene jeg har søkt på så må jeg bytte buss minst 4 ganger og det blir utrolig slitsomt i lengden. Det er også veldig tidskrevende. Tusen takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Elever på videregående har rett på skoleskyss om man bor mer enn 6 km fra skolen,  ref opplæringsloven § 7-2. Dette løses forskjellig i de ulike fylkene og for at du skal få helt korrekt informasjon om hva som gjelder i Akershus anbefaler jeg at du tar kontakt med Ruter, som planlegger og gjennomfører skoleskyssen i Akershus fylkeskommune.

 

Informasjon om hvordan skoleskyssen er organisert i Akershus og kontaktinformasjon til Ruter finner du  her: www.akershus.no/Ansvarsomrader/Samferdsel/Kollektivtransport/Skoleskyss/Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gratis skoleskyss på videregående

Busser (ung.no)

Skal du begynne på videregående og får lang skolevei? Eller har du en funksjonshemning eller sykdom som gjør at du trenger transport til skolen? Her finner du oversikt over reglene som gjelder for gratis skoleskyss.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning