Hopp til hovedinnholdet

Opptak til sykepleier i eller nær Drammen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går første året helse og oppvekst, til neste år skal jeg gå helseservie, og forhåpentligvis apotekteknikk etter det. Deretter påbygg fjerde året. Jeg ønsker å bli sykepleier, så det jeg lurer på er om jeg kan søke sykepleie studiet rett etter videregående dersom jeg tar opp realfagene som trengs? Det jeg finner på internett er at man må være 25 år eller oppover for å søke, men jeg føler ikke det helt kan stemme. I tillegg, jeg bor i Drammen. Er det noen steder de har sykepleie studiet i drammen eller må jeg til oslo for å komme nærmest?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke krav om spesielle realfag for å komme inn på sykepleier. Sykepleier krever kun generell studiekompetanse, noe du vil få med 3-årig yrkesfag + påbygg. Les mer om det her: www.samordnaopptak.no/info/opptak/generell-studiekompetanse/yrkesfag-paabygg/index.html

Høgskolen i Sørøst-Norge tilbyr sykepleierutdanning i Drammen. Det er ikke noe krav om å være 25 år for å søke opptak. Du blander muligens dette sammen med realkompetanse, da må man være 25 år. Men det er kun for de som ikke har generell studiekompetanse.

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning