Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta eksamen på nytt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tok matematikk R2 parallelt med skolen i år for å komme inn på det jeg ønsker neste år, da min skole ikke tilbyr dette faget. Jeg er redd for at det ikke gikk særlig bra under eksamen. Hva skjer dersom jeg stryker? Er det mulig for meg å ta konteeksamen? Isåfall, hvordan gjør jeg dette? Kan jeg ta eksamen på nytt etter jeg får vite resultatet, dersom jeg stryker? Hilsen jente 19

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du strøk på R2 vil du ikke rekke å bli kvalifisert for studier til høsten, ikke hvis dette faget er et opptakskrav. Hvis du trenger R2 for å få vitnemål, vil du heller ikke få generell studiekompetanse og hele søknaden til høyere utdanning vil bli stoppet.

Du kan ta opp R2 på nytt som privatist, første anledning er til høsten. Hvis du har bestått faget nå vil du få R2 på førstegangsvitnemålet ditt, men fag du tar etter at du har fullført vgs vil kun telle i ordinær kvote.

Du kan lese mer i artiklene nedenfor.
Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning