Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange tilleggspoeng får jeg?

Annet 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har gått i en årsstudie som gir maks 60 poeng (2 karakter poeng), og i forrige semester bestod jeg alle fag så det tilsvarer 30 poeng. Men jeg har mistet motivasjonen i 2. semesteret, og er sikker på at jeg ikke kommer til å bestå en av de 3 eksamene som jeg skal ta. Jeg lurer på om dersom jeg skal sende inn karakter poeng til samordnaopptaket, mister jeg de 30 poengene hvis jeg ikke består 2. semesteret? Og hva skjer om jeg skal søke en annen høgskole, er det obligatorisk å ta opp eksamen man strøk i årsstudiet jeg har nå? Fordi jeg planlegger ikke å fortsette årsstudiet. Mvh, forvirret student.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan få inntil 2 tilleggspoeng for høyere utdanning. Dersom du dokumenterer 60 studiepoeng  eller mer vil du få 2 tilleggspoeng. Dersom du dokumenterer mellom 30 og 59 studiepoeng vil du få 1 tilleggspoeng. 

Hver eksamen du tar på årsstudiet innebærer et visst antall studiepoeng, du må bestå alle for å oppnå 60 studiepoeng i løpet av året.

Du trenger ikke å fullføre årsstudiet for å søke et annet studie, med mindre du trenger det på grunn av opptakskrav. Hvis opptakskravet til det nye studiet er generell studiekompetanse, så har du jo det fra før.

Lykke til med nytt studie!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning