Hopp til hovedinnholdet

Trives ikke i jobben som lærling, bør jeg slutte?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er lærling som helsefagarbeider, jeg er ute i lære på dement avd. men jeg trives så lite og nå fortiden har jeg hatt det veldig vanskelig også gikk det ut på jobben, at jeg har fått veldig mye fravær også fikk jeg et telefon fra dem som har ansvaret for lærlingene om fraværet mitt. Han spurte om hvorfor jeg ikke har vært på jobb. Jeg ville fortelle, men jeg klarte ikke å fortelle. Så han spurte om jeg ville fortsette som lærling eller ikke. Så jeg sa til han at keg vil fortsette. Men jeg er redde for at jeg kommer til å ha mer fravær. Så da vil jeg spøre om jeg burde fortsette som lærling eller bør jeg slutte? Jeg har vært lærling i 1år sp jeg har 1 år igjen. Tusen takk for svaret.!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt. Innimellom vil de fleste av oss kjenne på at ting er litt vanskelig og at vi ikke trives, enten det er på skole eller jobb. Men da er det kjempeviktig at vi har noen vi stoler på og som vi kan snakke med. Det er vondt å gå rundt å kjenne på dette alene.

Jeg vil oppfordre deg til å snakke med noen du har rundt deg så snart som mulig. Hvis du ikke føler deg klar for å snakke med noen du kjenner, finnes det mange anonyme hjelpetjenester du kan kontakte. Se artikkelen jeg legger med dette svaret.

Jeg tror også det vil være lurt av deg å snakke med dem som har ansvar for lærlingene om at du har det litt tungt nå og at du ikke trives så godt. Du har også lov til å ha med deg foresatt eller noen andre du stoler på i møter med arbeidsplassen din. Det finnes som regel en god løsning, kanskje kan arbeidsoppgavene dine tilpasses deg, kanskje kan du få læreplass et annet sted eller kanskje det er riktig å ta en liten pause fra læretiden din inntil du har det bedre med deg selv.

Jeg tror det viktigste du kan gjøre nå er å snakke med noen, finne ut av hva som oppleves som tungt og vanskelig, også tror jeg du vil finne ut selv om du ønsker å forsette som lærling, eller om du skal ta en pause.

Jeg håper virkelig at det løser deg for deg. Jeg heier på deg! Lykke til.

Hilsen elev- og lærlingombudet i Vest-Agder

- i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning