Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg gå for å bli skuespiller?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er utlendinger og jeg lærer norsk nå, tror jeg snakker bra men har aksent. Jeg vil begynne til videregående skole i august. Jeg vil bli skuespiller. Jeg er klær å gjøre alt for det. Men jeg har flere spørsmål. Hvilken programme i videregående må jeg gå? Jeg tror det vil være bra med min aksent men tror du at det blir problem for meg? Jeg skal begynne til 12. klasse og mest viktig at hvilken programme i videregående må jeg gå ? (for eksempel som medier, lege eller generelt programmer.) Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

Så spennende at du drømmer om å bli skuespiller! 

Det er ingen bestemt linje man må gå videregående skole for å bli skuespiller. De fleste skuespillerutdanninger har ingen andre krav enn en opptaksprøve når man søker, pluss at noen har krav om generell studiekompetanse.

Dette betyr at du kan gå hvilken som helst linje på videregående. Mange velger å gå en linje hvor du hvor får generell studiekompetanse, for å sikre seg dette i tilfelle man vil søke seg inn på en skole som krever dette.

En del begynner med å velge utdanningsprogrammet musikk, dans og drama på videregående. Dette er en fin måte for å finne ut av om drama er det man vil satse på videre. Det er imidlertid ikke noe krav om at man må velge musikk, dans og drama på videregående for å bli skuespiller. Du kan altså fint søke utdanning som skuespiller senere, selv om du velger Studiespesialisering på videregående.

Etter videregående er det mulig å ta flere skuespillerutdanninger og kurs i Norge og i utlandet. De viktigste i Norge er Statens teaterhøgskole (Khio) i Oslo og Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT). Det er også en del populære private utdanninger som eksempelvis Westerdals (tidligere NISS) og Norsk Skuespillerinstitutt (NSKI). Disse to koster imidlertid en del penger. I utlandet finnes dessuten en rekke ulike utdanninger. Du finner mer informasjon om ulike skuespillerutdanninger på utdanning.no.

Om du klarer det eller ikke, kan ikke jeg svare på! Jeg synes at du gjerne kan snakke med en rådgiver eller lærer på skolen din for å få råd :-) Lykke til!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Søke videregående opplæring? Forvirret?

Gutt skal velge videregående opplæring

Vanskelig å finne frem i jungelen av informasjon? Lurer du på hvordan du får svar på spørsmålene dine? Først må du finne ut hva du lurer på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning