Hopp til hovedinnholdet

Har funnet ut at det blir brukt ulike naturfagsbøker på samme trinn og linje. Da blir det opp til læreren å bestemme hva hun/han vil vektlegge. Hvordan skal jeg klage og kan jeg bruke dette hvis jeg skal klage på standpunktkarakter?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Går vg1 studiespesialisering. Har etter kvart funne ut at det i naturfag blir gitt ulike prøver til hver klasse på samme trinn og program. De ulike klassene har også ulike bøker som vektlegger ulike ting. Det blir da opp til lærær å bestemme kva ho/ han vil vektlegge. Dette blir urettferdig. Det blir slik at hadde eg gått i ei anna klasse så hadde eg fått bedre karakter på samme besvarelse. Hvordan klager jeg på dette, og kan jeg bruke det dersom jeg skal klage på standpunktkarakteren? Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Målene i læreplanen er klare og gjelder for alle lærebøker og lærere. Læreren kan utifra målene i læreplanen ha rom for å tilpasse undervisningen sin noe. Men til syvende og sist skal dere ha gått igjennom de samme målene. De ulike lærebøkene vil nok også kunne være litt forskjellige, uten at jeg kjenner noe særlig til dette.

Du kan klage, da må du begrunne hvorfor du klager og hva du klager på. Så blir det opp til fylkeskommunen/fylkesmannen å vurdere klagen din.

Legger ved en artikkel som kanskje kan være nyttig.

Lykke til!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik klager du på karakteren

Tall 1-3 tegnet i sanden (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning