Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ta R2?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en elev som går 2 videregående nå. Jeg har valgt programmfagene jeg skal ha nå etter sommeren, men nå har jeg byttet mening om hvilke fag jeg skal ha. Så jeg lurer på kan jeg bytte fag etter sommeren på starten av året. Jeg lurer også på en ting til. Jeg har en drøm om å bli en dag, men da må jeg ta R1 og R2 og det tror jeg ikke vil klare. Så jeg lurer på om kan ta s1 og s2 sammen med IT eller fysikk for å bli dataingeniør? Jeg spurte rådgiveren min om dette og han sa du kan bli dataingeniør ved å ta s1, s2 og IT. Men da må du gå på høyskole. Jeg lurer på om er dette mulig. hvis det ikke går tenker jeg å bli eiendomsmegler. Men får jeg generell når jeg har gått på realfag linja? Jeg valgt språk og samfunns på VIGO.No ps takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og beklager tregt svar

Fagvalget på Studiespesialisering organiseres lokalt på skolen, så når det gjelder muligheten for å bytte fag, så må du ta det opp med den som er ansvarlig for fagvalget på din skole. Ta gjerne kontakt før skolestart.

Opptakskravet til ingeniørstudier er HING, som innebærer R1, R2 og Fysikk 1, men det finnes andre informatikkstudier som kun krever R1 (eller S1 og S2). Det er også mulig å oppnå realfagskompetansen med forkurs etter vgs.

Så lenge du velger en godkjent fagkombinasjon på Studiespesialisering og består alle fag, vil du få generell studiekompetanse til slutt.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning