Hopp til hovedinnholdet

Har jeg krav på å bytte klasse?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Er en jente på 17 år som har sosial angst, men har ikke fått lege arklæring på dette enda. Har akkurat begynt på studiespesialiserende vg2 og valgte programfag for dette året før sommeren. Valgte da et fag som jeg nå angrer veldig på at jeg valgte fordi jeg ikke trives sosialt i klassen. Dette går hardt utover skolemotivasjonen min og jeg gruer meg til timene. Faget jeg ønsker å bytte til er fult og det står mange på venteliste. Jeg ligger bakerst på ventelista fordi jeg ikkje søkte åm å få dette faget før sommeren. Viss jeg leverer en legeerklæring til skolen har jeg da rett til å bli prioritert??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med oss! Det kan være utfordrende å gå på skolen med sosial angst. Det er flott at du står på og prøver å finne løsninger som fungerer for deg. Det er viktig at du beholder motivasjonen din!

Det er opp til skolen å vurdere om det er mulig å bytte klasse/fag eller ikke. Det er altså ikke noe du har krav på, selv med en legeerklæring. Hvis du kan få en legeerklæring, kan du sende denne til skolen, så blir det opp til skolen å avgjøre om de skal prioritere deg eller ikke.

Skolen har ansvar for at du kjenner deg trygg og opplever tilhørighet, uavhengig av hvilken klasse du går i, og hvis dette ikke er på plass kan du klage etter opplæringsloven § 9a-3. Informasjon om hvordan du klager, finner du på Elev- og lærlingombudet i Oslos nettside.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning