Hopp til hovedinnholdet

Får en tilleggspoeng for å gå på påbygg?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går nå 3vgs påbygg. Mitt første spørsmål er om jeg får noe ekstra studiepoeng for dette? Mitt andre spørsmål er, kan jeg studere økonomi etter påbygg, er jeg kvalifisert etter å ha fullført?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du får ikke tilleggspoeng eller studiepoeng for å ta påbygning, men karakterene du tar på påbygg blir med i poengberegningen av din søknad.

Hvis du når du har fullført påbygg har dekket kravet til generell studiekompetanse, vil du være kvalifisert til å søke på de studiene som ikke setter andre krav en at du skal ha dette.

I studieoversikten for 2016 kan du finne informasjon om hva som kreves for å kunne søke på de studiene du er interessert i:

sok.samordnaopptak.no/#/studies

For å få den informasjonen du er ute etter, søker du etter studiet du vil ha mer informasjon om, når du finner studiet kan du trykke på "mer informasjon" knappen, deretter trykker du på "opptakskrav". Du vil da få en oversikt over kravene for å kunne søke på det enkelte studium.

Kravene som står listet i studieoversikten er kravene for årets opptak. På følgende link kan du lese om de studiene hvor det foreløpig er varslet endringer i forhold til krav for fremtidige opptak:

www.samordnaopptak.no/info/om/lover-og-regler/kommende-endringer/

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning