Hopp til hovedinnholdet

Kan tilleggspoeng for folkehøgskole regnes med i førstegangsvitnemålskvoten?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal på en folkehøgskole og jeg har lest at jeg får 2 tilleggspoeng. Men er det poeng som blir inkludert i kvote for førstegangsvitnemål eller i ordinær kvote? For jeg har fått 30.8 i snitt og søkte rettvitenskap. Jeg fikk plass i Høgskolen i Molde i Jus og Administrasjon men jeg svare ingenting på den. Nå har jeg ikke sjanse til å få plass igjen i utdanningen hvis det min neste søknad blir skiftet til ordinær kvote. Noen hjelp jeg kan få så fort som mulig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tilleggspoeng du kan få for folkehøgskole blir bare regnet med i ordinær kvote.

Så lenge du ikke fyller mer enn 21 år søknadsåret og har et førstegangsvitnemål som kvalifiserer deg til studiene du søker, kan du fortsatt konkurrere i førstegangsvitnemålskvoten.  Når man er i førstegangsvitnemålskvoten blir man i tillegg automatisk poengberegnet i ordinær kvote samtidig og du vil da havne i den kvoten du kommer best ut i.

I førstegangskvoten vil du ikke få med eventuelle tilleggspoeng, nye fag du har tatt etter videregående eller fag som du har forbedret. Det får du kun uttelling for i ordinær kvote.
Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning