Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få støtte fra nav til eksamenspenger?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Har nå blit fanget i en knipe, og ser ingen løsninger. Problemet mitt er at jeg sitter her uten penger, uten familie og prøver å få fikset problemer med nav og skole og jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det. Jeg har fått utvidet barnepensjon fra nav siden jeg var 16, og har rett å ha det til jeg er 21 ettersom begge foreldrene mine har gått bort. Det eneste kravet nav har er at jeg har skole som hovedfokus. Problemet mitt er at jeg fikk karakter 1 under eksamen i mattematikk, og fikk jo dermed ikke gå på universitetet jeg hadde fått plass på. Ettersom jeg trenger støtten fra nav ønskte jeg å ta opp fag, noe som viste seg å være vanskelig. Jeg har kontaktet flere skoler og ingen har plass til hospitering. Jeg må dermed ta opp fagene som privatist men har ikke penger til å betale eksamenen og dermed ingenting å sende inn til nav. Har 700 kr på konto og ingen familie til å hjelpe meg. Hva skal jeg gjøre? Er det noe hjelp å få? Må også betale skatt, men har ingen midler! Hjelp..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Generelt er det Lånekassen en kan søke midler hos når en går i videregående skole.  Jeg kan ikke svare på om de kan dekke eksamensgebyr hvis du tar dette som privatist.

En annen løsning er å søke om kommunalt lån.  Dette gjør du på ditt lokale NAV-kontor.  Møt opp der personlig og ta med aktuell dokumentasjon.  Du kan også ringe vårt kontaktsenter på telefon 55 55 33 33, tastevalg 1.  Der kan du få generell veiledning på det du lurer på.

Ønsker deg en fin dag videre og lykke til.

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva prioriterer du å bruke penger på?

Jente handler på nett (colourbox.com)

Mange opplever at de bare må ha de nyeste tingene, enten det er en mobil eller en merkejakke. Noen ganger fordi du vil selv, og andre ganger fordi det blir forventet. Men hvordan skal du prioritere med et slikt press og så mange fristelser?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning