Hopp til hovedinnholdet

Fordypningsfag på vgs.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går nå VG2 studiespesialiserde og i februar skulle vi velge program fag for dette skoleåret. Jeg valgte psykologi 1, rettslære1 og sosiologi 1. Nå i ettertid angrer jeg og skulle veldig gjerne ha valgt realfag ettersom jeg har lyst til å studere på universitet og jobbe innenfor helsesektoren med mennesker og helse, gjerne noe som medisin. Jeg spurte avdelingslederen på studiespeialing om jeg kunne bytte men alle realfagene er fulle. Når jeg valgte tenkte jeg at det er enklere å bytte fra de samfunnsfaglige fagene til realfag fordi det alltid har vært sånn på skolen min at de fleste velger samfunnsfaglige men plutselig i år valgte de aller fleste realfag, og S1 matte. Jeg hadde 1P matte ifjor og hadde tenkt til å ta smatte + alle realfagene men det er fullt og jeg står på venteliste nr3. Jeg spurte hun om det er sent å bytte rundt høstferien og hun sa ja, men er det ikke mulig å lese litt på egenhånd. Hva gjør jeg nå? jeg vil ikke ha de fagene jeg valgte vil ha realfag.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dessverre er det slik at de fagene du har valgt må fullføres når de andre fagene som du egentlig ønsket, men ikke søkte på, er fulltegnet.
 
Det du kan gjøre, er å lese fagene som privatist ved siden av, for på sikt å kunne erstatte disse "dine" fag med de som du har valgt.

Lykke til!

 

 

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning