Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg jobbe med som helsefagarbeider?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 20 år som nettopp har kommet meg på skolebenken igjen. Nå går jeg på helse og oppvekst. Planen var å kunne på studiekompetanse. Men nå ser jeg og lærere ar det e umulig. Så nå har jeg kunn programmfagene og vil bare kunne få yrkeskompetanse. Men tjener jeg mindre da enn andre? Lurer også på hva jeg kan jobbe som om jeg blir helsefagarbeider? Jeg ønsker ikke å jobbe med eldre, på sykehjem osv. Vil jobbe innen rusomsorgen eller psykisk helsevern. Men er dette mulig med kun yrkeskompetanse? Jeg får veldig lite info fra skolen. Så håper virkelig jeg får mer svar her. Mvh.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

du vil høyst sannsynligvis ikke få lavere lønn uten studiekompetanse. Lønnsystemet er ulikt på ulike arbeidsplasser, men jeg tror det er sjeldent at studiekompetanse gir deg høyere lønn.

Jeg vet ikke hvorfor du ikke kan få studiekompetanse, men jeg tror det kan være mulig. Slik jeg forstår reglene, har alle som oppnår yrkeskompetanse rett til å ta påbygging til generell studiekompetanse uansett hvor gammel de er. Dette kan du lese her under avsnittet "Rett til påbygging til generell studiekompetanse etter yrkeskompetanse, fagbrev og svennebrev". Vis gjerne dette til rådgiver på skolen hvis de ikke kjenner til dette. Du kan også snakke med inntakskontoret i fylket ditt om mulighetene dine. 

Som helsefagarbeider er du ikke låst til å jobbe med eldre. Det vanligste arbeidsstedene er i følge utdanning.no å jobbe i "hjemmetjenesten, på sykehjem, på bo- og servicesenter, på sykehus, i rusomsorgen, innen psykiatrien, i boliger for funksjonshemmede eller psykisk utviklingshemmede, ved opptrenings- og behandlingssentre, og i skolen med barn eller ungdom som har behov for ekstra hjelp."

Det finnes altså muligheter både innen rus og psykiatrien. Med andre ord er det bare å søke de stedene som virker spennende!

Du kan også lese mer her, og finne en kontaktperson for jobbmulighetene dine. 

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning