Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye koster privatisteksamen?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på hvor mye det koster å ta opp matte s1 og matte s2 som privatist i vg3, og jeg går på yrkesfag. Jeg vil bare vite hvor mye prisen er og hvilken skoler som tilbyr, takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Prisen avhenger av om du bare vil gå opp til eksamen og lese pensumet selv, eller om du i tillegg vil ha undervisning i pensum på en privatskole.

Man betaler en eksamensavgift per fag. Prisen fra våren 2016 er 1 029 kr pr. fag man tar for første gang. Hvis du vil ta opp fag fordi du vil forbedre karakteren din, koster det 2 038 kr pr. fag.

Dette er bare en betaling for selve eksamen - men det finnes muligheter for undervisning også hvis du føler du trenger det. Det er en del dyrere, men kan være verdt det for mange. Bjørknes, Sonans og Akademiet er tre kjente og etablerte skoler som tilbyr undervisning. Du kan kontakte dem gratis og få råd og prisoversikt. Da vil du også kunne høre når undervisningen er, og om den lar seg kombinere med hverdagen din. Et eksempel på pris på en pakke på Bjørknes med S1+S2 (omfang 280) er 21.000. Så prisene er i det landskapet der. Men snakk med skolene direkte, det er best.

Du kan melde deg opp til privatisteksamen to ganger i året, og man melder seg opp på privatistweb.no. Fristen for å melde seg til våreksamen er ca 1. februar, fristen for høsteksamen er ca 15. september. Eksamen gjennomføres ca i mai/juni og i november/desember. Datoene kan variere i forhold til hvilket fylke du er i, så sjekk eksakte datoer for ditt fylke.

Lykke til! Vi legger ved et par artikler om å være privatist.

 

 

  

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag