Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå ut lære etter vg1?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! jeg har planer om å bli aktivitør og er da klar over at det bare er 3 skoler i Norge som har aktivitørlinja, det jeg lurer på er om det gå ann å gå ut som lærling 2. året i stede for å gå på skole?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har rett i at vg2 Aktivitør kun tilbys noen få steder. Sjekk om ditt hjemfylke har avtaler med noen av disse, eller om det er aktuelt at hjemfylket ditt kjøper skoleplass til deg i et annet fylke.

Du trenger vg2 Aktivitør for å være kvalifisert for å bli lærling som aktivitør. Det kan være mulig å begynne direkte i lære etter vg1, da blir læretida forlenget for å dekke programfagene, men du må uansett ta fellesfagene fra vg2 i tillegg. Det er bedriften selv som bestemmer om den tar inn en lærling på det grunnlaget, her kan det være stor variasjon fra fylke til fylke, og fra bransje til bransje. Bruk linken over til å finne aktuelle bedrifter, det er en stor fordel om du kan bli utplassert i en aktuell lærebedrift gjennom faget yrkesfaglig fordypning.

Snakk gjerne med rådgiver om det du lurer på.
Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning