Hopp til hovedinnholdet

Har tilleggspoeng noe å si for en søknad til politiskolen?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har tenkt mye på hva jeg vil utdanne meg som. Har alltid hatt lyst til å bli politi. Nå går jeg førtegangstjenesten, og er ferdig i 2017. Jeg vurdere å søke som fengselsbetjent, studere der i 2 år forså å søke på politihøgskolen. Dette har jeg lyst til å gjøre fordi jeg føler det er større sjangse at jeg kommer inn da med tanke på alderspoeng og studiepoeng. Er dette noe som vil bli sett på som negativt, er det bortkastet? Er veldig usikker på om det er så lurt...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Hvis du skal søke på politiskolen, konkurrerer du i hovedsak med de andre som søker studiet basert på poengsummen din i ordinær kvote. De som har høyest poengsum i forhold til de andre søkerne som er kvalifisert, er de som får plass.

På følgende underlagte link kan du lese om tilleggspoeng. 2 tilleggspoeng er maks selv om man har mer enn 60 studiepoeng eller har folkehøgskole og/eller militær-/siviltjeneste i tillegg. Du kan dermed ikke få ekstra tilleggspoeng for høyere utdannelse, hvis du allerede kvalifiserer for dette med militærtjeneste:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/legge-til-poeng/tilleggspoeng/

På følgende link kan du lese om alderspoeng:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/legge-til-poeng/alderspoeng/index.html

Hva du har av annen utdannelse når du søker på politiskolen, vil ikke ha noen direkte negativ innvirkning på søknaden din på politiskolen.

 

 

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning