Hopp til hovedinnholdet

Er det lett å få jobb som lektor i vgs med disse fagene?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg begynte i august på lektorprogrammet på UiO. Jeg tar samfunnsfag som hovedfag og tysk som støttefag. Senere tenker jeg også å ta en årsenhet i historie for å ha et ekstra fag. 1. Er det lett å få jobb som lektor i vgs med disse fagene? 2. Hvordan får man egentlig undervisningskompetanse i faget geografi i vgs? Det er jo 50 % samfunnsgeografi og 50 % geologi. Har aldri forstått det. Jeg har samfunnsgografi i samfunnsfaget, men har jo ikke så mye geologi akkurat.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så spennende at du er i gang med lektorprogrammet.

Det er litt vanskelig for oss å gi et klart svar på akkurat hvor enkelt det vil bli å få jobb med fagkombinasjonen din, som du spør om. Men både samfunnsfag og tysk er store fag på VGS, og det trengs mange gode lektorer fremover. Så vi vil anta at mulighetene er meget gode. 

Du vil kunne bli lærer i geografi på ungdomsskolen ved å studere samfunnsfag. I den videregående skolen bør du ha spesifikk fordypning i geografi for å undervise akkurat i denne delen, siden både historie og geografi er egne fag på vgs.

Vi anbefaler at du tar en prat med UV-studentinfo på fakultetet ditt - de vet dette enda bedre enn oss og kan gi mer presise svar. De kan hjelpe med veiledning om både studiet ditt og veien fremover. Her er linken til å bestille studieveiledningstime.

Lykke til med utdanningen din :)


Hilsen René,

Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning