Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg erstatte kjemi-karakteren min med ny karakter i geofag?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg gikk ut av vgs i 2015 og nå har jeg lyst til å ta geofag 1 som privatist og erstatte kjemi 2 karakteren min med karakteren jeg får i geofag 1. Er dette mulig? I så fall hvordan får jeg akkurat kjemikarakteren til å forsvinne til fordel for geofag? (På vgs hadde jeg programfagene: fysikk 1, historie og filosofi 1, kjemi 1, kjemi 2, r1, r2 og biologi2.) Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Det kan godt hende at dette blir litt komplisert. Du kan lese om reglene for å ta opp og forbedre fag på Samordna Opptak

Hvis du bare skulle tatt opp Kjemi 2 for å forbedre karakteren, ville den nye karakteren gått inn og erstattet den gamle (hvis den nye karakteren var bedre enn den gamle). Når du ønsker å bytte ut fag, er det en litt annen sak, siden fagkombinasjonen din da blir annerledes. Det er den videregående skolen din som bestemmer om dette går. 

På Samordna Opptak står det:

Ønsker du å bytte ut ett eller flere fag på vitnemålet ditt med nye fag, er det den videregående skolen din som avgjør hva du kan bytte ut. Den videregående skolen din må i så fall utstede et nytt vitnemål til deg.

Det første du burde gjøre, er altså å kontakte rådgiver på den skolen du gikk på, og spørre om dette er mulig. 

Lykke til :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning