Hopp til hovedinnholdet

Hvilke muligheter har jeg med fagbrev i Sikkerhet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17 år som går salg, service og sikkerhet. Jeg skal ut i lærling til neste år og skal være lærling i sikkerhetsfaget. Etter det vil jeg ta fagbrev i dette eller gå påbygg og deretter gå politihøyskolen. Så jeg lurer på hvilke muligheter man har etter fagbrev i sikkerhet? Hvilke veier kan man gå med dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Fagbrev i Sikkerhetsfaget gir deg først og fremst yrkestittelen Vekter. Du kan da særlig jobbe med ulike vektertjenester. På utdanning.no står det:

Som vekter kan man jobbe i vekter- og vaktselskaper, alarmsentraler eller store bedrifter som har ansatt egne vektere - for eksempel flyplasser.

Som vekter kan du jobbe enten i stasjonærtjeneste, mobiltjeneste eller du kan jobbe på en alarmsentral.

Du kan også lese mer om å jobbe som vekter på vilbli.no.

For å søke Politihøyskolen må du ha generell studiekompetanse (man kan også bli vurdert etter realkompetanse). Så da er det et poeng å skulle ta Vg3 påbygg. 

Vi foreslår at du tar en god prat med rådgiveren på skolen din om hva du skal velge fremover, og hvilke muligheter fagbrevet i Sikkerhet vil gi deg. Det er lurt. Særlig hvis det er sånn at du også tenker på politihøyskolen, og er interessert i å få generell studiekompetanse.   

Lykke til! 

:)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning