Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe i skolen med barnevern og spesialpedagogikk?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Lurer på en ting. Hvis jeg utdanner meg til å bli barnevernspedagog og ta 60 sp i spesialpedagogikk hvilken rolle har jeg i skolen da? Hvilke arbeidsoppgaver osv kan jeg eventuelt ha. Blir jo ikke lærer da, men hvis jeg bygger på med ppu for yrkesfag så kan jeg bli lærer på vgs, men kan jeg undervise på barneskolen også uten at jeg har tatt spesifikke fag? Hilsen gutt 20.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

og takk for ditt spørsmål!

Hvis du tar barnevernspedagogikk og spesialpedagogikk, er det nok muligheter for å få jobb i skolen, men hvilke roller vil nok variere fra skole til skole. Sosiallærer, rådgiver, administrative jobber og lignende kan nok være mulig, men en fast stilling som lærer neppe vil være mulig, selv om du nok kan få vikartimer og midlertidige kontrakter.

Jeg vil anbefale deg å ringe eller maile studieveilederne på et lærested som tilbyr PPU. De er ofte flinke og kan svare godt på slike spørsmål. 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning