Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre etter videregående?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei går nå siste året på videregående skole i utlandet, skolen er i utgangspunktet en hesteskole men man får studiekompetanse av den. Det jeg lurer på er hva burde man satse på å bli, klarer virkelig ikke å finne noe jeg vil ¨leve¨ av.. Om meg selv; jeg er utrolig glad i dyr, omsorgsfull og naturglad menneske, hva skulle kunne passe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!
 

Det er vanskelig for meg å si hva du passer til av yrker, dette er noe du må finne ut av selv. Dette kan man gjøre ved å lese masse om ulike yrker og utdanninger. På den måten kan man finne ut hva passer for meg.

Jeg vil anbefale deg å se på Utdanning.no. Her finner du informasjon om mange yrker og studier.

Mange blir overveldet av det store utvalget av yrker og utdanning, og ofte kan det være vanskelig å velge en retning. Kanskje har du flere interesser? Eller synes du det er vanskelig å vite hva du egentlig liker? Interessetesten på nav.no kan hjelpe deg litt på veien med å finne ut av hva du liker og misliker. I interessetesten svarer du på 120 spørsmål om hva du synes om mange forskjellige aktiviteter og oppgaver. Til slutt får du forslag om en del yrker som kan passe for deg. Bruk testen som et utgangspunkt for å orientere deg blant yrker og utdanninger. Du kan også sjekke ut testen hos vilbli.no. Husk bare at testene alene ikke gir noe fasitsvar på hva som vil passe perfekt for akkurat DEG.

Du er ikke alene om å ikke vita hva man skal bli. Derfor har vi i ung.no laget flere artikler som kan hjelpe til med dette valget. Se mer under dette svaret.

Lykke til fremover!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning