Hopp til hovedinnholdet

Hva skal til for å bli ambulansearbeider?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Heisann! Har hatt ambisjoner om å bli pilot men den drømmen ble nettopp knust pga for dårlig syn. Går nå studiespes VG3 og har ingen aning på hva jeg skal gjøre videre. Hadde jeg visst dette før vgs hadde jeg tatt yrkesfaglig. Tenkte på ambulansearbeider eller vekter, men det er gjennom vgs yrkesfaglig. Vurderer også Politi men er ikke helt sikker. Hvordan bli man brannkonstabel? Forstår ikke helt hva som står på Utdanning.no eller Brannvesenet sin hjemmeside. Er det mulig for meg med studiespes å bli ambulansearbeider/sjåfør? Noen tips til videre? Har sjev hornhinne og ser bare 40% på det ene øye og er dignosert med Kerateconus på det øye. Har fått beskjed at pilot er uaktuelt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt. Det er kjedelig å høre at synet legger begrensninger på karriereplanene dine.

Hvis du ønsker et fagbrev, må du ta programfagene fra Vg1 og Vg2 som privatist og så gjennomføre læretiden. Du behøver ikke ta fellesfagene du har bestått på nytt.

Hvis du ønsker å jobbe i ambulanse, kan du sjekke ut dette studiet ved Høgskolen i Oslo som tar inn studenter med generell studiekompetanse: Se lenke.

Noen vektere har fagbrev innen sikkerhetsfag mens de fleste vektere tar et vekterkurs utenfor fagopplæringen. Du kan sjekke kurstilbudet og inntakskravene direkte hos noen vekterfirmaer.

Du finner informasjon om utdanning som politi i vedlagte artikkel.

Du kan be om informasjon om inntakskravene hos Norges Brannskole med tanke på å bli brannkonstabel. Se lenke.

Vær oppmerksom på at det kan være krav til syn også i yrkene du nå vurderer. Du bør derfor sjekke hvilke krav som stilles samtidig med at du undersøker opptakskravene.

 

Lykke til med et viktig valg!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning