Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg ta hudpleie?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Eg har tatt studiespesialisering i vg1 og realfag i vg2 og 3.men nå har eg lyst til å bli hudpleier men eg har allerede vore i VG,og den rette utdanningen for hudpleie er jo yrkesskole som eg ikkje gikk på! Nå lurte eg på om kva alternativer har eg?finnes det ingen vei for meg å bli hudpleie

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Alle har rett på videregående utdanning, men bare en gang. Du har rett i at du har brukt opp ungdomsretten din på å ta generell studiekompetanse.

Det er ikke er så enkelt å ta en yrkesutdanning når man har brukt opp ungdomsretten fordi slike utdanninger tilbys kun i videregående skole, men det er mulig. Utdanningen for å bli hudpleier er tre år på skole, og du mangler programfagene fra både vg1, vg2 og vg3. Du trenger ikke å ta fellesfagene på nytt.

Du kan gjerne søke på offentlig skole, søknadsfristen er 1.mars hvert år, men din søknad vil først bli vurdert etter at alle med ungdomsrett har blitt tatt inn. Du kan se om det finnes private tilbud der du bor. Snakk også med aktuelle offentlige skoler for å sjekke muligheten for å få skoleplass på vg2 eller vg3, hvis du først tar vg1-fagene privat eller som privatist.

Håper det var oppklarende. Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning