Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å søke vg3 og høgskole samtidig?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går nå vg3 påbygg og skal søke høgskole til neste år. Men er så redd for å stryke i mattematikk.. fått 1 og 2/1 på de prøvene vi har hatt til nå. Er det mulig å søke vg3 og høgskole samtidig i februar/mars? Sånn itilfelle jeg ikke består matte, at jeg kan fullføre vg3 (gikk tidligere helseservice) så jeg kan få en utdanning mens jeg evt. Tar opp matte som privatist om jeg stryker. Har allerede hatt et par friår, og vil ikke det igjen og bare jobbe. Vil forsatt studere noe. Så det jeg lurer på er om det er mulig å søke seg inn på både vg3 og høgskoler samtidig når det åpnes for å søke? Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Det er fullt mulig å søke høyere utdanning og videregående samtidig.

Likevel er det ikke sikkert at du er sikret å få ta hele påbyggingsåret ditt på nytt. Dette kommer an på flere ting: for eksempel hvor mange år du allerede har gått, om du har rett, om skolen har plass og lignende. Snakk med noen på skolen om dette, gjerne rådgiver.

Men du kan altså ikke begynne på høgskole eller universitet om du stryker i matematikk og mangler generell studiekompetanse. Da må du sannsynligvis ta opp faget som privatist. Du tar privatisteksamener ved å melde deg opp på privatistweb.no. Les mer her

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søknadsfrist videregående og høyere utdanning

søknadsfrist utdanning

Her er en oversikt over de viktigste tidsfristene du må få med deg om du søker videregående eller høyere utdanning i år.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning